En av hovedtankene bak oppstarten av Savannen Interiør, i tillegg til å tilby unike ting til interiørentusiaster, er å være en pådriver til rettferdig handel og hjelpe til med å skaffe arbeidsplasser der det trengs mest. Sør-Afrika har svært høy arbeidsledighet ( over 25 %)  og lange håndverkstradisjoner og vi håper vi kan få til et bærekraftig samarbeid med ulike små produsenter og grossister som tenker bærekraftig og rettferdig. I tillegg vil vi gi litt tilbake til lokalsamfunn vi møter på veien.

Hun lager nydelige vaser med gammel fletteknikk i ny design    Hun lager nydelige vaser med gammel fletteteknikk i ny design.

Vi får inn nydelige kurver fra denne leverandøren og gleder oss til det.

Hun lager nydelige vaser med gammel fletteknikk i ny design

Hun lager nydelige vaser med gammel fletteknikk i ny design

Vi har funnet flere leverandører av nydelig afrikansk håndverk.

Første innkjøp i Cape Town

Denne mannen lager de fineste trofeene av perler og frøkapsler, som skal pynte opp veggen hjemme

Denne mannen lager de fineste trofe hodene av perler og frøkapsler, som skal pynte opp veggene hjemme. Bøffelhoder, neshorn og kuhoder ble innkjøpt.

Her foregår handelen i ett parkeringshus. Det er her han har sin faste plass.

Vi pakket derfor 40 fotballer, generøst sponset av TNT som er vår transportør, og dro for  å ha møter med ulike mennesker i Sør-Afrika.

En av de første vi møtte var Elin Fosseli Patel som driver Get Afrika Travel. De laget turen vi hadde rundt i landet, og vi anbefaler de med glede. Elin og Get Afrika sponser også et eget fotballag og en fotballturnering og fikk overrakt neste alle fotballene fra oss. Resten ble utdelt til unge fotballspillere underveis på turen, til stor glede.

Chenay fikk med en ball tilbake til sønnen sin i landsbyen der hun bor. Chenay fikk med en fotball  til sønnen sin i landsbyen der hun bor.

Chenay jobber i Hluhluwe-Imfolozi game reserve, på Rhino Ridge Lodge. De er opptatt av å tilby jobber til folk i nærmiljøet sitt.

]Overrekkelse av fotballer til lokale fotballag som Elin og Get Afrika støtter. Overrekkelse av fotballer til lokale fotballag som Elin og Get Afrika støtter. Get Afrika Travel er lommekjent i Sør-Afrika og hjelper med tips og råd for dem som vil besøke landet.

Fotballgleden er enorm i Sør-Afrika og vi bidrar med nye baller som TNT generøst donerte før vi dro fra Oslo.

IMG_1010IMG_1007    Her har vi funnet nydelige Zulukurver fra et utsalg der rettferdig handel er ett viktig forutsetning. Vi håper dette er starten på et langt samarbeide med leverandører i Sør-Afrika