på innkjøpsreise i afrika

På innkjøpsreise i Afrika

Bak Savannen Interiør står Hildegunn Tofting. Les hvorfor hun valgte å si opp en trygg og godt betalt jobb for å starte fairtrade nettbutikk med interiørartikler fra Afrika.

Jevnlig reiser Hildegunn til Afrika for å finne nye afrikanske interiørskatter vi kan smykke våre nordiske hjem med. Ikke bare fordi håndlagede etniske interiørelementer er en del av interiørtrenden, men også for å hjelpe kvinner i Afrika med inntekt for å bli mer selvstendige og å velge utdannelse for sine barn.

Foto: Baard Løtvedt Storsveen

På reisen har Hildegunn ofte med seg sin mann, Baard. Av og til er barna med og noen ganger har hun venner med til Afrika. Reisene betales av egen lomme.

Hildegunn reiser til forskjellige steder hver gang. Flere av stedene hun besøker er har hun aldri vært før.

Hun lager nydelige vaser med gammel fletteknikk i ny design

Å humpe avgårde på gjengrodde søleveier i varmen er en ting, men det er en helt egen spenning hun føler når hun er på vei til nye bestemmelsessteder. Stedene velger hun ut fra research, anbefalinger og gode råd.

Store inntrykk

Landskapene varierer, med det er både stort og utrolig vakkert, sier Hildegunn. Store er også inntrykkene og opplevelsene.

Hildegunn forteller at det også kan være deprimerende syn som møter henne, men at menneskene hun møter sjelden virker deprimerte.

Denne mannen lager de fineste dyrehoder av perler og frøkapsler, som skal pynte opp veggen hjemme. Her foregår handelen i ett parkeringshus. Det er her han har sin faste plass.

Varmen og luftfuktigheten er intens, men varmen fra menneskene hun møter er det som fester seg i minnet og gjør at disse reisene settes så høyt.
– Vi blir møtt med en utrolig gjestfrihet og varme, forteller Hildegunn – og ofte blir vi invitert hjem til folk. Det er så lett å bli kjent med folk og mange av de vi møter, og gjør handel med, blir som venner man har kjent lenge. Som en slags utvidet familie.

foto: Baard Løtvedt Storsveen

– Ønsket om å hjelpe både enkeltmennesker og lokalsamfunn bare vokser. Og heldigvis er produktene vi kjøper inn blitt suksess hjemme. Det er godt å se at de vakre håndlagede kvalitetsmøbler og afrikanske kurver passer så godt inn i vår nordiske interiørstil og i dagens interiørtrender, avslutter Hildegunn.

– Vi hjelper disse kvinnene til større selvstendighet og økt livskvalitet ved å gi dem en forutsigbar inntekt og fremtid. Samtidig bidrar vi til at nordiske hjem prydes av genuint og bærekraftig håndverk, unike møbler og solide kvalitetskurver til pynt og til oppbevaring.

Foto: Savannen

Stadig kommer det kontainere med de vakreste kvalitetskurver og håndlagde møbler fra land som

Å pakke ut disse kontainerne er den største lykke, forteller Hildegunn. Lukten av kurvene alene fyller meg med så mye lykke. Å pakke ut en og en kurv gir meg litt av samme følelsen jeg hadde da jeg kjøpte Savannens aller først afrikanske kurv. Den gode følelsen jeg får når jeg kjenner tyngden av kurvene i hendene.

Kurvene lages av naturmaterialer som røtter, sisal, elvegress, palmegrener samt resirkulert plastavfall. Bærekraftig produksjon og etisk fairtrade.

Chenay fikk med en ball tilbake til sønnen sin i landsbyen der hun bor.

Savannen Interiør gir tilbake

Hildegunn er aldri tomhendt på sine innkjøpsreiser. Med seg har hun alltid ting hun har samlet inn og fått sponset. Ting som vi her hjemme tar som en selvfølge gjør en enorm forskjell for mange kvinner i Afrika.

Hun har samlet inn brukt treningstøy, fotball og joggesko, barnetøy og fotballer donert av TNT Norge.

Nei, Hildegunn har aldri angret på at hun startet sin Interiørbutikk i Oslo med etiske og etniske produkter som gir glede over flere kontinenter.

VISSTE DU?

At Savannen Interiør har showroom i Oslo? 
Ring for å avtale tid - 90125455 
Camilla Colletsvei 11